مبانی الکتریسیته

مبانی الکتریسیته

5/5 - (8 امتیاز)

مبانی الکتریسیته

مبانی الکتریسیته

* به منظور درک صحیح از اثرات برق گرفتگی و مکانیزم بروز آسیب ها، شناخت مفاهیم و بنیان الکتریسیته ضروری می باشد.

مبانی الکتریسیته
مبانی الکتریسیته

چاه ارت

1_ جریان الکتریکی:

حرکت بارهای الکتریکی در سطح مقطع یک هادی را جریان می نامند. شدت جریان با آمپر سنجیده می شود. جریان می تواند شامل حرکت هر ذره ی بارداری باشد که غالبا این ذره ی باردار، الکترون نامیده می شود. جریان الکتریکی به طور کامل در اجسام هادی ایجاد می شود، در حالی که با میزان کم تری در یک جسم نیمه هادی برقرار شده و ممکن است در مواد عایق ایجاد نشود.

بازرسی چاه ارت

2_ آمپر:

گذر یک کولن بار در مدت یک ثانیه از سطح مقطع یک جسم را یک آمپر می نامند. با توجه به ماهیت کولن می توان عبارت فوق را به صورت ” گذر 6/24 * 10 الکترون در مدت یک ثانیه از سطح مقطع یک جسم” بیان نمود.

در این خصوص رابطه ی زیر برقرار خواهد بود:

بیشتر بدانید . .
الزامات ارتینگ

C=1A .1S1

3_ پتانسیل الکتریکی:

در هر نقطه میزان انرژی لازم برای جابجایی یک بار از نقطه ی معلوم یا مجهول به نقطه ی مورد نظر، پتانسیل الکتریکی نامیده می شود. برای سنجش پتانسیل الکتریکی از واحد ولت استفاده می گردد.

اجرای چاه ارت

4_ ولت:

پتانسیلی است که با استفاده از یک ژول کار، می تواند یک بار یک کولنی را تحت یک مسافت معین جا به جا کند. پتانسیل الکتریکی یک کمیت اسکالر بوده و به این دلیل تنها اندازه داشته و فاقد جهت است. پتانسیل الکتریکی مشابه بلندی است. همان طور که یک جسم رها شده از ارتفاع به دلیل اختلاف ارتفاع و به وسیله ی میدان جاذبه به سمت زمین سقوط می کند. بار الکتریکی نیز به دلیل اختلاف پتانسیل ناشی از میدان مغناطیسی جابجا می گردد.

تست چاه ارت

5_ میدان الکتریکی:

مفهم میدان الکتریکی اولین بار توسط مایکل فارادی مطرح شد. میدان الکتریکی در اطراف جسم باردار شکل می گیرد و به تمام ذرات باردار درون میدان نیرو وارد می کند. میدان الکتریکی بین دو بار، مشابه میدان جاذبه بین دو جرم عمل می کند و مانند آن در فضای بی نهایت گسترش می یابد و یک رابطه مجذور معکوس با فاصله نشان می دهد.

مبانی الکتریسیته
مبانی الکتریسیته

ارت سنج

6_ مدارهای الکتریکی:

اتصالات داخلی اجزای الکتریکی به منظور جاری شدن الکتریسیته در یک مسیر بسته به سوی بار های الکتریکی، مدار نامیده می شود. اجزای مدار الکتریکی می تواند شکل های مختلفی داشته باشد که شامل عناصری چون مقاومت خازن ها، بریکرها، ترانسفورماتورها و وسایل الکترونیکی می باشد.

بیشتر بدانید . .
مفاهیم سیستم ارتینگ

7_ توان الکتریکی:

توان الکتریکی، مقدار انرژی الکتریکی است که در واحد زمان به وسیله مدار الکتریکی جا به جا می شود. واحد توان در دستگاه بین المللی یکاها وات است که با حرف P نمایش داده می شود.

یک وات معادل یک ژول بر ثانیه بوده و مانند توان مکانیکی، نشانگر سرعت انجام کار است. توان الکتریکی تولید شده به وسیله یک جریان الکتریکیف برابر است با:

P=QV/T=IV

8_ مقاومت و قانون اهم:

عمل اتلاف ارژی الکتریکی به شکل حرارت و یا سایر شکل های ارژی را مقاومت الکتریکی می نامند. قانون اهم که به نام کاشف آن گئورگ زیمون اهم نامگذاری شده است، بیان می دارد که نسبت اختلاف پتانسیل ( یا افت ولتاژ ) بین دو سر یک جسم به جریان عبور کننده از آن به شرطی که دما ثابت بماند، مقدار ثابتی است که با رابطه زیر مشخص می گردد:

V/I=R

این معادله منجر به یک ثابت نسبی R می شود که مقاومت الکتریکی آن جسم ( ماده ) نامیده می شود.

این قانون تنها برای مقاومت هایی صادق است که مقاومت شان به ولتاژ اعمالی دو سرشان وابسته نباشد که به این مقاومت ها، مقاومت های اهمی یا ایده آل گفته می شود.

مبانی الکتریسیته روابط بنیادی مربوط به شرح زیر مطرح می گردد:

I=P/V I=V/R

V=P/I V=IR

R=V/I R=P/I2

R=V/P P=IV

P=I2R P=V/R

I: جریان الکتریکی با واحد آمپر (A)

بیشتر بدانید . .
The do’s and don’ts of home renovations

V: پتانسیل الکتریکی با واحد ولت (V)

R: مقاومت _ امپرانس الکتریکی با واحد اهم (Ω)

P: توان الکتریکی با واحد وات (W)

تاییدیه چاه ارت

مفاهیم سیستم ارتینگ

مبانی الکتریسیته
مبانی الکتریسیته

تست چاه ارت

تاییدیه سیستم اتصال به زمین (ارتینگ)

از نکات مهم در صنعت و ساختمان توجه به مسائل مربوط به صدمه دیدن دستگاهها و افراد است. یکی از این مسائل اضافه ولتاژ های تولید شده در بدنه و یا حتی  ولتاژ های بسیار زیاد و خطرناک ناشی از برخورد صاعقه با دکل های کامپیوتری و سرور میباشد. به منظور حصول اطمینان از عدم مواجهه با این مسئله  و کاهش حوادث برق ‌گرفتگی در صنعت، بازرسی فنی و تست چاه ارت (سیستم اتصال به زمین) انجام میشود.

اندازه گیری مقاومت سیستم اتصال به زمین ( ارتینگ ) به صورت سالانه توسط متخصصین مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام میشود. اما لازم به ذکر میباشد که مراکز درمانی و بیمارستانی و جایگاه های سوخت باید به صورت ماهانه اندازه گیری شوند و هر شش ماه گواهی سلامت دریافت کنند .

شرکت بازرسی آریا ایمن آوات با سال ها تجربه در زمینه خدمات بازرسی انواع سیستم اتصال به زمین  یکی از حرفه ای ترین شرکت ها در حوزه بازرسی و اجرای تخصصی انواع سیستم ارتینگ است. شرکت آریا ایمن آوات با دریافت کلیه مجوزهای لازم از وزارت صنعت معدن تجارت برای اجرا و وزارت کار و رفاه اجتماعی برای صدور تاییدیه سیستم ارتینگ، آماده ارائه کلیه خدمات بازرسی ایمنی و طراحی و اجراء در سراسر کشور عزیزمان ایران است.

بیشتر بدانید . .
ارتینگ چیست

ما در آریا ایمن آوات با در اختیار داشتن دفتر و نمایندگی در اغلب استان های کشور، خدمات بازرسی ایمنی برق  و صدور گواهینامه سلامت (سرتیفیکیت) را بر اساس مقررات ملی ساختمان سازمان نظام مهندسی کشور با بهترین کیفیت و نازلترین قیمت در سراسر ایران انجام می دهیم.

بروزرسانی و آپدیت سایت

Comments for this post are closed.